divendres, 19 de març del 2010

LOS TOROS ANTE LA IGLESIA Y LA MORAL

PEREDA, JULIÁN. Los toros ante la Iglesia y la Moral. Bilbao, Ediciones Vita, 1945. Il·lustració d'Eusebio Asencor (11,5 x 18 cm.)

Donació virtual de Joan Puigmalet.

9 comentaris:

  1. Aquestes cobertes les prohibiria: horrorosa! El picador encara no l'he acabat d'entendre.

    ResponElimina
  2. Allau,
    Reconeix, però, que el que diu ha de ser altament curiós... per dir-ho d'alguna manera!

    ResponElimina
  3. Diria que el santet avui s'ha passat estrenyent-se el cilici. Fot cara d'estar passant-s'ho de por a la seva -per a mi incomprensible- manera.

    ResponElimina
  4. a mi m'admira la capacitat publicitària de la santa mare, són els millors! "Iglesia y moral" sempre junts, perquè ningú no en dubti. Qui els va ... ai! no et sulfuris, no et sulfuris. Dec tenir el dia església-girat. Serà perquè la lletra és la mateixa de les cal·ligrafies de monges :(

    ResponElimina
  5. El títol a qué es deu de referir? a les banyes (hija mia tranquila que tu marido es un buen hombre i te quiere) o a les corrides (niño que te vas a quedar ciego).

    ResponElimina
  6. S'ha de dir que tot plegat -toros, esglèsia, monjo amb sandàlia, tipografia, colors...- resulta força vomitiu. Però m'agradaria poder llegir-lo per veure què diu; em passa com l'Ernesto, no m'ho acabo d'imaginar.

    ResponElimina
  7. És un tractat de teologia taurina que recull les opinions dels pares de l'església sobre la qüestió, que ja vénen d'antic. No l'he llegit amb detall, que tinc algun afecte per les meves facultats mentals.

    A mi m'agrada com la ploma fa pessigolles als collonets del brau.

    ResponElimina