dimecres, 1 de febrer del 2012

Programa cine Martinense [01]


Programa de mà del cinema Martinense
Fluido propio en días de restricción
Semana del 8 al 14 de agosto de 1949
Foment Martinenc. Provença 507

6 comentaris:

  1. A més que aquests programes són molt bons és boníssima la nota de "Fluido propio en días de restricción". Els qui no saben de què va la postguerra (o no tant postguerra pels talls elèctrics) no endivinarien mai de què va el tema! Ja em veig un equip electrògen a tot gas perquè la pel·lícula no acabés tallada, com a mínim els troços que no havien estat censurats!

    ResponElimina
  2. m'agrada en especial aquest post, perquè possiblement el meu pare va veure aquesta peli al foment martinenc, era del barri i hi anava sovint, m'agrada imaginar-m'ho des de tan a prop.. també llegia totes les de misteri i tenia tota la col.lecció d'aquestes novel.les de tapa roja, de fet crec que encara en té alguna..
    això del fluído propio segur que no tothom ho interpretaria igual..:)

    ResponElimina
  3. Un bonic traspàs a tinta d'un fotograma del film Misterio en la noche :)
    Però sens dubte l'element central d'aquest programa és, actualment, l'anunci del Fluido propio. Potser ara seria una frase censurable, haw, haw!

    ResponElimina
  4. Galderich, les restricions, els ploms que es fonien i calia canviar-los, i tantes i tantes coses. Suposo que tu, com jo, t'hi deus trobar a clase que has d'explicar coses que als alumnes els deu semblar que és ciència-fició.

    ResponElimina
  5. lolita lagarto, el primer cop que vaig anar al Foment tenia mesos; vivia a 50 m del cinema, al mateix carrer Provença.

    ResponElimina
  6. Leb, aquests fotogrames m'agraden tant o més que els clàssics a color: donen més informació. La qüestió del "fluído propio" seria més aplicable a d'altres cinemes més "cosmopolites".

    ResponElimina