divendres, 12 d’octubre del 2012

¡CAMARADA. HE AQUÍ EL ENEMIGO!


URRUTIA, FEDERICO DE. ¡Camarada: he aquí el enemigo!. Madrid, Ediciones Toledo, 1942. Coberta de Pepe (16,5 x 12,5 cm.)

Donació virtual de Josep de Girona

5 comentaris:

  1. Com a curiositat, no us dic que no. Però com diu el Miquel, rarillo. I matusser. I el dibuix del comerciant és molt tendenciós.

    ResponElimina
  2. De l'Urrutia a casa tinc els "Poemas de la Falange Eterna" (1938) i els "Poemas de la Alemania Eterna" (1940). Per dates ja us podeu figurar el contingut d'aquests poemes...

    La portada d'en Pepe deu ser caòtica perquè devia voler reflectir el contingut antirojojudiomasón (faç i martell, usurer i triangle). Fa temps vaig llegir un article sobre la fictícia Editorial Toledo que no era res més que el Ministerio de Propaganda franquista.

    Malgrat aquests precedents la lletra m'agrada i els dibuixos no són per a coberta impactant (massa barreja) però m'agraden. Ara he intentat buscar "Pepe ilustrador" al Google i no trobo cap pista fiable... El més curiós és que vinculant les paraules Pepe i ilustrado no surti el del Reial Mandril...

    Potser va signar Pepe perquè no el vinculesin amb el llibre... A veure si trobo l'article que el vaig guardar però no sé on i en puc afegir alguna cosa més!

    ResponElimina
  3. Ai aquestes falç traidores! Que malamaent diddimulen. Un llibre curiós i també interessant això que dius de l´Editorial Toledo, "tapadera" del Ministerio de Propaganda. Salut. Borgo.

    ResponElimina