dilluns, 29 de febrer del 2016

ESCARABAT FALDILLER

PLANAS, EUSEBI (?). Escarabat faldiller. Dibuix a llapis de plom i guaix blanc. 1870 aprox.  (9 x 6,5 cm. el porta fotografies). Sobre en que es trobà el dibuix dedicat A las Stas. de Rull




5 comentaris:

  1. Encara que no sóc cap especialista, no crec que sigui d'Eusebi Planes, el que si es pot deduir es que el dibuixant coneixia bé els insectes, en aquest cas un coleòpter caràbid, possiblement un Carabus, encara que vestit de dona, l'insecte està molt poc humanitzat ja que manté la posició clàssica d'aquest insectes.
    Per altre banda el dibuix és maravellós ja m'agradaria tenir-lo a la meva cole.

    ResponElimina
  2. La manera de fer el fons i les ratlles, l'aplicació del blanc sobre el dibuix i la perfecció tècnica a més de la seva procedència barcelonina ens indicaria que podria ser d'en Planas a partir d'algun gravat tècnic de coleòpters. Una de les feines que feia en Planas era precisament petits encàrrecs i fins i tot pintava estels.

    ResponElimina
  3. Tiene algo que me gusta. No lo sabría definir.
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho té tot. La conya que hi ha al darrera molt pròpia d'un s. XIX irreverent encara per descobrir, la perfecció tècnica realista del dibuix com ha comentat en Carles, la presentació del dibuix com si fos una relíquia o fotografia, l'enigmàtica dedicatòria... Amor a primera vista.

      Elimina