dimarts, 1 de març del 2011

LOS CARDOS DEL BARAGAN DE PANAIT ISTRATI

ISTRATI, PANAIT. Los cardos del Baragán. Barcelona, Ediciones Estudios, (anys 30). Il·lustració d'Helios Gómez. (19 x 12 cm.)

8 comentaris:

  1. Què curiós! i anys 30? Per cert, ja el tinc el llibre de "Jo fui un ministre de Stalin", començaré a llegir-lo molt aviat. Bon dia!

    ResponElimina
  2. HELIOS GOMEZ...¡¡¡ tengo un trabajo inconmensurabre de él...y sus pinturas gitanas en La Modelo...Sobre el escritor, , la editorial Z, hace cosa de 30 años, editó un libro muy interesante....Lo tengo olvidado en un rincón...vuelvo a poe él....salut

    ResponElimina
  3. Lale,
    Si, els anys 30 van ser molt dinàmics aquí!

    ResponElimina
  4. Miquel,
    Si, el gran Helios Gómez, el de la capella gitana i el del disseny de grans portades com les que ja pots consultar en aquesta pàgina. A veure si el seu fill aconsegueix promoure més l'obra d'Helios.

    ResponElimina
  5. No me'n canso de tot el que es va fer en aquella època :)

    ResponElimina
  6. I la profunditat que li va saber donar, només amb tres tintes!
    Bestial :-)

    ResponElimina
  7. Un gran artista aquest Helios. He vist uns treballs seus editorials bonissims. Per cert que va estar -com el meu pare- al camp de concentració d´Argelés. Borgo.

    ResponElimina
  8. Estimats tots,

    Amb en Leb estem preparant una petita moguda blocaire sobre la República el 14 d'abril. En honor d'això intentaré preparar un article sobre l'estètica republicana en els llibres... a veure com me'n surto!

    ResponElimina