divendres, 27 de maig del 2011

PASSEJANT DE RICARD OPISSO

OPISSO, RICARD. Passejant, 1963? Tinta xinesa. (14 x 19 cm.)

Donació virtual de Miquel de Tot Barcelona

6 comentaris:

  1. Cada cop que veig un Opisso se'm cauen les llàgrimes!

    Si us faig una donació virtual, fa lleig que la posi també en el meu bloc?

    ResponElimina
  2. Trobo el "tupper" del berenar una mica gros.

    ResponElimina
  3. Galderich, si m'ho dius a mi, no t'entenc.

    ResponElimina
  4. Enric,

    No ho dit per tu sinó per l'Opisso. Una de les coses que m'agraden de la seva manera de fer és al complexitat de les seves composicions i la seva habilitat perquè en realitat siguin gràcils. Aquesta il·lustració n'és un cas ja que la composició de la parella passejant vista d'esquena contrasta amb el decorat del final ben definit però que queda com difuminat, perdut. L'Opisso és un dels dibuixants que només que tinguis un mínim de sensibilitat t'ha d'emocionar!

    Sobre les donacions no cal que siguin inèdites. Pensa que els lectors o més ben dit els visionadors d'aquest bloc no segueixen els nostres blocs i per això en les donacions posem el bloc del donador (si aquest té bloc) perquè hom pugui tafanejar qui està darrera del donador i el seu perfil.

    ResponElimina
  5. M ÁNGELS : Le explico : no es un tupper, es una canastilla donde las modistillas ponían la ropa para entregar. Opisso hizo un "scorzo" y, cuente ud, que a plumilla es muy difícil rectificar, y se le quedó minimaménte grande a la entrada del dibujo. Por otra parte, el dibujo en si no se visiona en condiciones, hay un cristal que lo proteje y quiera o no, relumbra al hacer la foto. La sensación de movimiento es bestial. El carruaje del fondo parece que quiera salirse del dibujo (pequeño de por si)y, la base del zapato del hombre encaja la figura en el suelo, dando la sensación de "fijeza", y no de volatilidad (a veces parecen que no estén pisando firmes). Por eso, Opisso está considerado como uno de los padres del dibujo catalán. Sr MARCH : Si sigue pasando por aquí, le prometo que disfrutará, verá algunos más. Salut y bon día.

    ResponElimina