dijous, 28 de juny del 2012

VOYAGES ET AVENTURES D'UNE FOURMI ROUGE

Dins del recull de contes "Les animaux racontés par eux mêmes".
Autor H. de la Blanchère.
Il·lustracions de Mesnel.
Librairie Ch. Delagrave, París 1893, 4ª edició.










11 comentaris:

  1. Respostes
    1. I al costat de casa!!! només cal caminar amb el nas a tocar del terra.

      Elimina
  2. Unes xilografies espectaculars! Saps quan va ser la primera edició?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Desconec la data de la primera edició, però aquestes històries es van publicar tant per separat o com en aquest cas en reculls de contes.

      Elimina
  3. Una nova delícia procedent de la biblioteca Hernando. T'has plantejat fer un museu amb les teues possessions? Triomfaries, segur :)
    I pel que fa a les formigues -com les abelles i altres insectes gregaris- mira que donen per fer històries de batalletes, des dels tebeos al cine.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Leb, però quin millor museu que la galeria d'imatges... va ser un gran esdeveniment científic la descoberta de societats i comportaments complexos dins de les comunitats d'insectes socials, de seguida es van comparar amb les societats humanes, en alguns textos antics als formiguers se'ls anomena repúbliques i els escriptors i il·lustradors del moment o van aprofitar de seguida, batalles, ràtzies, esclavisme etc.....

      Elimina
  4. Ja trobava a faltar les teves entrades "entomològiques"...
    Unes formigues molt treballadores i trempades!!!

    ResponElimina
  5. Una maravilla, de cuando la representación de los animales en los cuentos todavía se hacía de un modo realista, sin caricaturizar... Me recuerda el tema aquella "Guerra en el país de los insectos" que dibujara en el Pocholo de los años treinta el gran Cabrero Arnal...

    ResponElimina
  6. De echo a las hormigas siempre "o casi siempre" se las ha representado muy antropizadas, esto es debido a cierto parecido comportamental, y se trasladaban los aciertos y defectos humanos al minúsculo mundo de los insectos, tal vez así se suavizaban los episodios vergonzosos de nuestra especie.

    ResponElimina