divendres, 15 de juny del 2012

LOS QUINCE MILLONES

MUÑOZ SECA, PEDRO. Los quince Millones. Comedia en tres actos. Madrid, Sociedad General de Autores Españoles col·lecció La Farsa, 1933  (19 x 13 cm.). Il·lustració de MANOLO PRIETO

Donació virtual de Santigao Blas de Navarra

6 comentaris:

  1. Aquesta il·lusració del 1933 amb la línia tant característica d'en Prieto i la seva signatura crec que és el que demostraria que qualsevol il·lustració que no estigui en aquests paràmetres no pot ser d'en Prieto, crec.

    ResponElimina
  2. Doncs jo no hauria dit mai que era d'en Prieto, si no arribo a veure la signatura. M'agrada moltíssim, però l'estil Prieto només el trobo a posteriori, és a dir, un cop que m'han dit que és d'ell.

    ResponElimina
  3. Coincideixo amb el Leb. La primera impressió quan he vist els dibuixos ha estat pensar en Junceda. No trobeu que hi ha una certa mimesi catalana?

    ResponElimina
  4. Perdoneu-me, la primera imatge amb el "besamanos" és totalment Prieto! Clar que si no sabem si és ell ens costaria identificar-lo perquè està molt en l'estètica dels anys 30. Malgrat tot, res a veure amb en Junceda, un tranç molt més espontani que no aquest.

    ResponElimina
  5. M´encanta aquesta linia anys 30. Curiós personatge aquest Muñoz Seca, quan anavent a afussallar-lo a la Guerra Civil lis va dir als del escamot d´execució: "Creo que no les voy a incluir en mi círculo de amistades". Salut. Borgo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha, ha... no la sabia aquesta! D'això se'n diu tenir humor negre i la resta són vajanades!
      Muñoz Seca que era del mateix poble que en Prieto és el que el va introduir a Madrid dintre del món de les il·lustracions de La Farsa.

      Elimina