dijous, 14 de juny del 2012

UN MUNDO MONSTRUOSO - ARREPENTIMIENTO

Portada de la novela de ciència ficció "Un Mundo Monstruoso" signada per un inexistent M. Laguna.
En realitat és la primera traducció al castellà de la novela de Murray Leister "The Mad Planet" publicada per primer cop el 2 de juny de 1921 a la revista nordamericana "Argosy".
La il·lustració és de Manolo Prieto però no està signada i pertany a la primera etapa de la col·lecció Novelas y Cuentos editada per Dédalo.
La figura de l'home va ser aprofitada posteriorment per a la coberta d'Arrepentimiento també de la col·lecció Novelas y Cuentos que en aquest cas si que està signada per Manolo Prieto.

Un Mundo Monstruoso (sense data, possiblement principis dels anys 40).
Arrepentiminto (18 de setembre de 1949, Madrid).



7 comentaris:

  1. I aquesta portada va passar la censura? Curiós!

    ResponElimina
  2. El que no tinc clar és que la primera portada sigui d'en Manolo Prieto. Em passa una mica com amb l'Ataque que vaig publicar aquest dimarts.

    De totes maneres el paral·lelisme és brutal i molt ben trobat!

    ResponElimina
  3. Espectacular troballa! El Mundo monstruoso aquest me'l va passat fa temps en Vázquez de Parga, però ni boig hauria dit que era d'en Prieto. Veient el Arrepentimento, la cosa encara sorprèn més, ja que la similitud és evident pel que fa a la figura, l'enquadrament i el plànol de la imatge, però estèticament entre un i l'altre la distància és sideral, i em quedo curt.

    ResponElimina
  4. Carles, com t'ho has currat!!!! Molt interessant aquesta entrada.
    Continuarà?

    ResponElimina
  5. Gran hallazgo; hace mucho tiempo que este Mundo Monsruoso está por el Desván, pero no tenía ni idea de que su autor fuese Murray Leinster... ¿Por qué le cambiarían el nombre por uno hispano...?

    ResponElimina