dilluns, 22 d’octubre del 2012

CONTRALLUMS


CATALÀ, VÍCTOR. Contrallums. Barcelona, Edicions gost, 1930. Coberta d’Emili Ferrera (Emili Ferrer?).  (19 x 13 cm.)


14 comentaris:

  1. Una portada ben poc habitual en llibres de literatura catalana....almenys a mi m'ho sembla...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha alguna cosa editada en literatura catalana com la "Rossa de mal pèl" ( http://galeriadimatges-galderich-leblansky.blogspot.com.es/2011/06/la-rossa-de-mal-pel.html ) i alguna que altre que s'escapa però res més.

      Elimina
    2. Per cert crec que és diu Emili Ferrer i no pas Ferrera, va fer portades per l'editorial Dédalo tant llibres dels anys 30 com de la col·lecció Novelas y Cuentos dels anys 60 a on signava com Emilio Ferrer.

      Elimina
    3. Coneixia la portada de Helios Gómez de la Rossa de mal pèl, de fet la tinc i també la 1ª edició amb una dedicatòria de l'autor i la portada amb una petita il·lustració sense signar que atribueixo a Lola Anglada.

      Elimina
    4. Vaig mirar-m'ho molt bé per si l'Emili Ferrer estava darrera l'Emili Ferrera però com que no tinc dades no ho podia dir. Aquí queda el tema.
      Sobre la Rossa de mal pèl que dius ja l'esperem a la Galeria amb autògraf i tot, tenint en compte que en el seu moment en Francès era un autor reconegut. Avui ningú se n'enrecorda...

      I sobre llibres de literatura catalana i cobertes cridaneres hem de dir que el noucentisme va fer el seu mal. Aquí la literatura catalana se la prenien seriosament i per a ells seriosament volia dir amb unes cobertes sòbries tipogràfiques i amb alguna xilografia de l'Obiols, en Ricart... (http://galeriadimatges-galderich-leblansky.blogspot.com.es/2011/04/ancores-i-estrelles-de-josep-maria-de.html ). No anaven gaire més enllà...

      Elimina
    5. De fet quan he vist el teu post, el primer que he pensat és que la signatura em sonava moltíssim, he regirat la meva col·lecció i he trobat algunes coses de l'Emilio Ferrer de Dédalo i la signatura és idèntica.

      Elimina
    6. He mirat el llibre de la Montserrat Castillo sobre il·lustradors catalans i no en diu res d'aquesta doble signatura. Potser perquè el llibre es refereix només als llibres infantils. Malgrat això incorporo la referència d'Emili Ferrer com a possible autor.

      Elimina
    7. Haurem de contactar amb un grafòleg, encara que no només trobo similituds a la signatura sinó també en el estil del dibuix.

      Elimina
  2. Crec que és Emili Ferrer. El que hi ha després de la "r" final, és com un sostingut #.

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies. Per això ho vam posar en dubte a la descripció.

    ResponElimina