dimarts, 6 de novembre del 2012

LA BALLENA BLANCA


Coberta de Bocquet
Text d'Herman Melville
Editorial Molino, Barcelona, 1953

12 comentaris:

  1. Molino hacía la colección de Guillermo el Travieso ¡¡ y estaba especializada en libros juveniles ¡

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel, molts de nosaltres ens vam introduir en el món de la literatura a partir de les publicacions de Molino. Per a bé o per a mal, era el que hi havia.

      Elimina
  2. Sense ser res de l'altre món, sento una gran atracció per aquest estil i aquests dissenys perquè són els de la meva infantesa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Enric, a mi m'agrada el Bocquet, era capaç d'enfrontar-se a qualsevol tema i sortir-ne victoriós. És clar que es nota que no es llegia els llibres: aquesta embarcació a vela delata clarament que no té ni idea de la novel·la de Melville.

      Elimina
  3. L´entranyable Editorial Molino. Desconeixia que alguna vegada havien traduit el títol "Moby Dick" original. Salut. Borgo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel, es tracta d'una adaptació retallada i traduïda sense massa escrúpols, però és el que hi havia.

      Elimina
  4. Ni el ratllat del darrera, ni la tipografia, ni les il·lustracions d'en Bocquet m'agraden. Màxim podria dir com l'Enric que tot plegat em rememora la infantesa però això no sé si és positiu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Galderich, sento discrepar amb tu: d'aquesta portada m'agrada quasi tot: no és cap obra mestra, però funciona tot i les barbaritats que a simple vista es veuen, com li deia a l'Enric.

      Elimina
  5. Un pocquet de Bocquet no va gens malament ....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carles, jo encara diria més: un bocquet de pocquet no va gens malament.

      Elimina
  6. Respostes
    1. Clídice, aquesta podria ser una pífia més de l'il·lustrador (com la de substituir els rems per la vela, quina burrada!), però no: si t'hi fixes, hi ha més balenes, per tant, no és l'escena final, sinó una de les varies on es tracta de la cacera d'aquests animals.

      Elimina