dijous, 16 d’abril del 2015

LA OBRA NACIONAL "DOPOLAVORO" (POST TRABAJO) EN ITALIA

No consta l'autor del text ni del disseny de la coberta.
U.S.I. Salamanca s/d. (1938-39?).


11 comentaris:

  1. Familia....
    Se trata de Marinetti...seguro, seguro
    es un tratado sobre el Futurismo, movimiento que ustedes saben de sobra de que va.
    Salut

    ResponElimina
  2. La idea, es que hay que romper con todo lo anterior. Crear palabras nuevas para una nueva época y con ella olvidar el pasado. El pasado que a Europa le pesa y es una rémora.
    Entra aquí el Neopisitivismo Lógico, ruptura de lo anterior con la comprensión de la ciencia y de la técnica. Es una comprensión CIENTÍFICA DEL MUNDO (E. Mach) y la concreción del Círculo de Viena, y estas imágenes son la mejor forma de Cosmovisión, o darse entender al "mundo".
    La verdad sólo estará en hechos comprobados, ¡ y que mayor comprobación que medir los parámetros a base de ciencia ¡...porque la ética no tendrá conocimiento porque no tiene sentido ni forma de medirlo.
    Así las cosas que se pueden comprobar son las que se pueden medir. Y las que se pueden medir sólo estarán bajo el parámetro de la ciencia. Por lo tanto las competiciones serán una premisa sin igual.
    Ya tenemos el porqué de la foto y el sentido de esta. La tenemos datada...Sólo falta que salte el idiota de turno (Mussolini), y lo trasforme todo en ideología nacionalista.
    He dicho lo que quería decir...nacionalista, que de eso se trata y siempre ha pasado igual.
    Salió...
    Ustedes saben el resto.
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Només t'ha faltat escriure-ho amb "Z" com fan els de C's i PPSOE quan volen demonitzar a la resta del món mundial.

      Elimina
    2. Amb tot el respecte, MIquel, treure aquí el neopositivisme és aprofitar, com es diu en bon castellà, que por Valladolid pasa el Pisuerga. Relacionar el neopositivisme -corrent filosòfica del s XX- amb el futurisme -avanguarda artística- és com fer-ho amb la gimnàsia i la magnèsia: sempre es poden trobar relacions, certament, però estan a anys llum... especialment si parlem des d'un punt de vista ideològic: res a veure entre March, Hempel, Ayer i altres representants del neopositivisme i Marinetti i altres futuristes que, encisats pels cants de sirena del feixisme, van acabar fent-li l'onada.

      Elimina
  3. PD: el Positivismo Lógico data entre el 1914 (primera guerra) y el 1989 (Caída del Muro de Berlín). . Es de base apuntalarlo para los investigadores.
    Gracias.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home Miquel,
      si ens deixem entabanar pel superhome -sigui dit així a d'una altra manera- no podem anar bé, se li doni el vernís que es vulgui.
      L'oblit i la negació del passat sempre ha donat resultats funestos... (fem llista dels totalitarismes que volien fer tabula rasa amb el passat, o no cal?)
      El nacionalisme en aquests contextos només és l'acabat final, per entabanar encara millor. El menyspreu cap als altres, cap els diferents, és la pedra de toc d'aquesta mena d'ideologies, això no falla.
      La foto fa el mateix tuf que el títol: tots arrenglerats i fent gimnàstica, els mateixos moviments en el mateix moment, com a robots. Tot per mantenir els cuerpos danone (altre cop el superhome- que no dona i no és per casualitat-) i l'adotzenament corporal, de pensament, d'esperit...
      La probable data i la ciutat ens acaben de dir el que faltava, som entre els del Glorioso Alzamiento... No hi ha cap dubte del que hi ha darrera i en el fons de tot el missatge.

      Elimina
  4. En mí criterio creo que está relacionado.
    Es evidente que cada uno puede sacar sus conclusiones .
    Por cierto , Carles Hernando , no entiendo lo de la Z. Cuando opino en esta página lo intento hacer sin necesidad de fintas ni disimulos. Creo tengo las puertas abiertas.. Puedo ser brusco, a veces mal-hablado, incluso impertinente, pero opino con la certeza de que aquí, justamente aquí,no se me pre-juzgará.
    Tengas salut.

    ResponElimina