divendres, 1 de març del 2013

ASÍ QUIERO SER

H. S. R. Así quiero ser (El niño del nuevo estado) Lecturas cívicas. Burgos, Hijos de Santiago Rodríguez, 1940 (Il·lustracions Fernando Marco) (19 x 14 cm.)

Donació virtual de José Ignacio Wert...

9 comentaris:

  1. Molt bona la donació! Sempre ens volen donar, sobretot pel sac.

    ResponElimina
  2. Espectacular portada! La imatge de la bèstia negra, amb les ales en forma de muntanya punxeguda és profètica, i la rotulació, amb una R que suggereix de tot i més, no té desperdici. Els minyons que acompanyen a la bèstia, uniformats de fatxes amb pomuls rosats, són una protoimatge de l'art de Miguel Angel Martín.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un dels llibres didàctics infantil fatxes més ben il·lustrats dintre de la seva estètica.

      Elimina
  3. Com que poc puc afegir a l'anàlisi del Leb diré que el molt racial factor RH m'ha fet pensar en les transfusions ideològiques. Si reconec la influència decisiva dels llibres infantils republicans de la biblioteca dels pares, no imagino que als hereus de l'altre bàndol no els succeeixi el mateix. Estaria bé saber quants dels "mandamassos" d'avui s'abeuraren de petits amb llibres com aquest...
    - Tants? Fuig, fuig!

    ResponElimina
  4. Ostres! No sabia que teníeu al ministre Wert com a... (per)seguidor!

    ResponElimina
  5. Ostres! Em venen ganes de fer-me un werrrrrrt!!!

    ResponElimina
  6. L´Asociació Nacional del Rifle ja estava inventada a Burgos l´any 40! Aquests nens no serien ara gaire politicament correctes. Borgo.

    ResponElimina