dimarts, 5 de novembre del 2013

PALOOKAVILLE 6

Palookaville número 6
Coberta, pàgina 2 i contracoberta
Text i il.lustracions de Seth, tot i que la de corberta, seguint el joc del guió, va signada per Kalo, i a l'interior es data de 1956
Edita Drawn & Quarterly, Canadà, 1994





5 comentaris:

  1. Es un trazo que no me acaba de gustar. No se porqué, pero no me convence.
    salut

    ResponElimina
  2. A mi sí que m'agrada aquesta mena homenatge a les revistes americanes populars dels anys 50 i 60. Suposo que és una qüestió biogràfica.

    ResponElimina
  3. Seth és Déu i Leblansky el seu profeta. Llàstima que la contracoberta porti la data del 1987 quan a dintre a jugat amb el seudònim i la cronologia retocada...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Galderich, llegiex el meu comentari en l'entrada seguent, i entendras millor la història. Per altra part, fixa't que la portada va signada per KALO, que és l'hipotètic dibuixant canadenc a qui Seth intenta reivindicar, i la contraportada és del propi Seth. Es veu per la signatura, i es nota per l'estil. També a la pàgina 2 ho explica, tot i que en anglès (avui aquest tema de l'anglès és punyent, oi?)

      Elimina
  4. Aquesta portada forma part d'una sèrie que va crear Seth, i que tenia com a tema la recerca d'un dibuixant -imaginari, tot i que en Seth sempre ha afirmat que existia- de nom Kalo. Al llarg de diversos números de Palookaville, Seth explica les seues peripècies per trobar alguns dels originals de Kalo. Al final, en troba 7, un dels quals és la reproducció de la portada, i un l'altre, el de la pàgina 2.
    En realitat, la història és un homenatge als il·lustradors canadencs i, com molt bé diu l'Enric, a les revistes populars nordamericanes dels anys 40-50-60.

    ResponElimina