dilluns, 22 de juny de 2015

BAN PROHIBINT ELS PETARDS I FOCS ARTIFICIALS A BARCELONA

SANS Y DE RIUS, NARCISO i DE PUIG, HONORATO. ... por el presente ordenamos y mandamos, que ningun niño, ni otra persona alguna pueda dentro de esta ciudad disparar tiros, cohetes, truenos, piulas, ni otro género alguno de fuego artificial de pólvora en tiempo alguno del año bajo pena de diez libras por cada vez... Barcelona, 19 de juny de 1820


9 comentaris:

 1. Suposo que la gent s'ho va passar per allà on no sona.

  ResponElimina
 2. Tens autèntiques relíquies! A veure si trobes algun dels primers bans del segle XVIII en què es prohibeixen els focs.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ostres, això no es busca, això es troba! Tens més referències sobre les prohibicions del focs?

   És curiós com les idees higienistes del liberalisme sermpre han prohibit temes de cultura popular. Sembla com si hi estiguessin renyits el liberalisme i els costums populars. Potser perquè les revolucions liberals les van fer els burgesos en els seus inicis les mesures a prendre fossin orientades a l'ordre.

   Elimina
  2. Sé que es conserva una norma de l'Ajuntament de Barcelona de l'any 1780 en la qual es prohibeix fer fogueres dins les muralles.

   Elimina
  3. Vaja, les legislacions il·lustrades que es van repetint perquè ningú els fot cas. De tant en tant algú rep alguna multa però la resta va fent...

   A veure si ara tots els qui tenen animals aconsegueixen també la prohibició dels petards.

   Elimina
 3. Amb ENRIC...fora petardes ¡¡¡Uyy si sembla el titul d´una peli del Almodovar ¡¡¡¡

  ResponElimina