dimecres, 17 de juny del 2015

O PAPAGAIO

Primera aparició mundial de Tintin en color.
Revista O Papagaio núm. 53
Coberta d'Hergé, però no del tot...
Empresa da Revista Renascença, Ltd. Lisboa, 1936.


8 comentaris:

  1. Ha, ha, tota una curiositat. I Chicago sembla pintada per Mondrian.

    ResponElimina
  2. Más que la aventura tintinesca me llama la atención el papagayo. Resulta que es obra del pintor, diseñador gráfico y maquetador brasileiro Thomaz de Mello (Tom), quien me supongo tuvo mucho que ver, junto a Adolfo Simões Müller, con el parto de la revista. Sus ilustraciones, portada de muchos números, son francamente interesantes. Están aquí: https://almanaquesilva.wordpress.com/2011/12/18/o-papagaio-do-capitao-tom/

    ResponElimina
  3. Això no només és una curiositat sinó tota una troballa. Molt bona la referència d'en Vicente de Diego amb més portades de la revista.

    ResponElimina
  4. Ostres, quina troballa!

    ResponElimina
  5. Muy buena la explicación Sr Vicente de diego
    salut

    ResponElimina
  6. Efectivament, de fet la primera llengua no francesa que va parlar Tintín va ser el portuguès, O Papagaio, com totes les primeres revistes on va aparèixer Tintín, estaven lligades a entitats catòliques i de dretes, el seu director era Adolfo Simoes Müller i van decidir acolorir les planxes enviades des de Le Petit Vingtieme, Hergé va ser el primer sorprès quan va rebre un paquet amb els números publicats de O Papagaio amb el seu heroi dibuixat amb aquests colors tan llampants i poc afortunats.

    ResponElimina
  7. Doncs més enllà del disseny, aquest papagaio amb Tintin acolorit és una troballa històrica. Gràcies per galeritzar-la!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I trobat directament a Lisboa en una botigueta de còmics, que ara mateix seria incapaç de retrobar.

      Elimina