dilluns, 21 de desembre del 2009

BONDER SUPER-TUEUR

Il·lustració de M. Gourdon.
Text d'A. Carof.
Ed. Fleuve Noir, París, 1974.




15 comentaris:

  1. continuo sense fer cap comentari. (contextualitza tata contextualitza).

    ResponElimina
  2. Una nova mostra de l'infinit enginy humà!

    ResponElimina
  3. Galderich, l'André Caroff, que deu haver escrit més d'un centenar de llibres d'espies -la majoria dels quals protagonitzats per Bonder, clarament inspirat en Bond- es prenia tan seriosament el tema, que a les contraportades dels seus llibres apareixia fent posturetes de Bond acompanyat sempre amb alguna noia que tèòricament feia de nena-bond,en aquest cas concret, la Miss Sacramento.

    ResponElimina
  4. El sacrament devia de ser el de l'excomunió (I presume).

    ResponElimina
  5. Clídice, clarament la portada ens mostra una mare de família que està jugant a les pistoletes d'aigua amb els seus fills, que l'acaben de mullar de dalt a baix, i per això la casta roba que porta se li transparenta. La fredor del l'aigua explica l'empitonament. Veus com tot s'ha de contextualitzar?

    ResponElimina
  6. Allau i Carles, no sé si quedar-me amb el Bander o amb el Bonderbra. Per cert, fins avui no tenia ni idea del significat de "bander", però ara m'ha entrat pels ulls.

    ResponElimina
  7. Mai no és tard per aprendre un lèxic necessari.

    ResponElimina
  8. Efectivament, Lluís, i trencant una llança a favor del dibuixant t'haig de dir que l'home sembla no haver-se llegit la novel·la, ja que la portada no guarda cap relació amb el text. Simplement li ha posat el que deu ser habitual en les d'aquest tipus: una noia rossa, seminua i amb alguna arma a la mà.

    ResponElimina
  9. Allau, d'això se'n diu instruir deleitando.

    ResponElimina
  10. Valga'm Déu, quina interpretació Leblansky! Jo que intentava tenir un bloc que fos cast i virtuós i vas tu i comences amb aquestes imatges... Ja veig que l'autoridad competente ens el clausurarà!

    ResponElimina
  11. Segur que abans us la tancarà l'autoritat incompetent (que és la més habitual).

    ResponElimina