dimarts, 8 de febrer del 2011

YO FUI UN MINISTRO DE STALIN

HERNÁNDEZ, JESÚS. Yo fuí un ministro de Stalin. Mèxic, Editorial América, 1953. Il·lustració de Ramón Pontones (23 x 17 cm.)

15 comentaris:

  1. Bon dia! Quin llibre tan curiós i quina il·lustració tan "interessant". Vaig a inverstigar-lo a la xarxa...Moltes gràcies i bon dia!

    ResponElimina
  2. Lale,
    Són les memòries de Jesús Hernández, ministre de cultura durant la Guerra Civil espanyola, comunista convençut fins que va arribar a la URSS i durant tot el llibre es dedica a criticar i posar en dubte el comunisme soviètic. Es molt interessant perquè a més de les qüestions personals i l'odi que traspua antisoviètic aporta dades imprescindibles per entendre les interioritats polítiques d'un dels moments de la nostra història més durs.

    ResponElimina
  3. Bé, més que de cultura era el d'Instrucción Pública, el que avui seria Educación.
    Et passo un enllaç d'una obra propagandística que va dirigir per tal d'alfabetitzar els milicians durant la Guerra.
    http://piscolabislibrorum.blogspot.com/2010/09/cartilla-escolar-antifascista-de_13.html

    ResponElimina
  4. Gràcies Galderich, el vaig trobar a la xarxa també. Ara miraré al catàlog a veure si puc trobar-lo a la bibliotèca pública de Tarragona. Tinc una curiositat enorme a tot que tracta de la Unió Soviètica i aquest llibre té una pinta de ser molt interessant! Després el que has explicat tinc més curiositat! Gràcias.

    ResponElimina
  5. Fa pinta de ser ben interessant, el llibre. En veure'l he pensat que no és pas per presumir això de ser ministre d'Stalin, però ja he llegit que expliques que es tracta més aviat d'una crítica.

    ResponElimina
  6. El títol em recorda, inevitablement, als films dels anys 60 del tipus "Yo fui un hombre lobo adolescente" o "Yo anduve con un zombie".

    ResponElimina
  7. Ja...és la típica frase que es deixa anar, quan no has reservat taula al restaurant...

    ResponElimina
  8. David,
    Si, a mi també em va passar quan el vaig comprar. Com que coneixia l'autor em va cridar l'atenció i en fullejar-lo vaig veure que era millor del que em pensava només per la il·lustració de la portada!

    ResponElimina
  9. Lale,
    Si no el trobes, que pel que he buscat només hi és en algunes universitats catalanes però no la Rovira i Virgili, m'escriu i te'l puc fer arribar si tens intencions de tornar-lo.

    ResponElimina
  10. Leblansky,
    A mi em recorda al:
    Soy Galderich, y soy alcoholico...

    ResponElimina
  11. La nostra maleta,
    Ho faré servir per anar al Bulli a veure si cola...

    ResponElimina
  12. Galderich, moltes gràcies per la teva proposta. Acabo de mirar al catàleg de les bibliotèques de Catalunya i es veu que només hi ha una copia a la bibliotèca de Girona. Aquesta tarda, aniré a la nostra per preguntar si es pot reservar per tal que el portin a Tarragona. Si la resposta és negativa, ja t'ho diré. Bon dia!

    ResponElimina
  13. Lale,
    Fantàstic, ja em diràs que et sembla!
    Has d'anar en compte perquè són unes memòries i dona per sabut que el lector coneix més o menys els protagonistes de la Guerra Civil espanyola.

    ResponElimina