dilluns, 8 de desembre del 2014

LOS DOCE NEGRITOS

Los doce negritos. Barcelona, C. Seither editor, anys 20  (19 x 23 cm.)  Il·lustrador alemany desconegut


12 comentaris:

  1. M'agrada molt, molt, molt!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me n'alegro perquè també va ser amor a primera vista. I el curiós és que hi vaig arribar per casualitat, buscant l'editor...

      Elimina
  2. Una mica cruel, però els dibuixos són molt bons.

    ResponElimina
  3. Politicamente incorrecto .
    Debería titularse : Los doce niños de "color". ; también se podría aceptar como válido " Los doce de Sierra Leona".
    Por lo que se refiere al "guión", si lo ven los Sociolistos, o los IU Eco-bio-bicig; o los de Esquerra de la Buxaca, o los CUPeros de barra, vamos aviados.
    Sólo lo aceptará la Tia Caballlos del pajarraco y el Anglada de Vic..Al Anglada no puedo clasificarlo por aquí, Os cerrarían la página y yo tendría problemas.
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel,
      Celebro que et refrenis amb l'Anglada perquè com menys cas li fem -de fet els seus no li foten ni cas- pitjor per a ell.
      De fet, però, les meves filles tenien un llibre Pop-up que vam comprar als USA que l'argument era el mateix però amb escaladors de protagonistes. Cruel com diria l'Allau però estèticament impecable!

      Elimina
  4. M'agrada moooolt el dibuix i la història encara més!

    ResponElimina
  5. Molt xulo! I al·lucinant que els "negritos" plorin tinta negra, com a figura poètica no està malament, tot i que com apunta la penya, avui tot el llibre de cap a peus seria d'excomunió segura. Ara a veure qui té una edició amb il·lustracions xules dels "deu negrets" de la Crhistie, per seguir la ratxa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'Agatha Crhistie no té el glamour d'aquests Doce negritos...

      Elimina
    2. Lògic que t'agradi amb la de bitxos que hi surten...

      Elimina
  6. Galderic,
    Crec que hauries de penjar -així que puguis- la versió del tombant del segle XXI, en què els escaladors cauen per l'abisme, o se'ls menja el Ieti. Com que la mateixa crueltat de "Los diez negritos" és cap a uns esportistes, no resulta racista i se'n va tol·lerar la publicació, però la crueltat és la mateixa i el poc respecte per a un col·lectiu (en aquest cas, els escaladors) és el mateix. En tot cas cap dels dos serviria com a bon exemple de llibre educador en valors. Potser per això resulta atractiu...

    ResponElimina
    Respostes
    1. MBG,
      Intentarem per a la setmana que ve penjar el conte dels escaladors que també està molt bé. No és racista però també és cruel, temàtica que als nens els acostuma a agradar. I sinó, mireu l'èxit que tenen els vídeos de trompades de youtube dintre de la franja dels nens...

      Elimina