I tant que hi ha un picoleto amb nas de pallasso! És una obra publicada a París en plena clandestinitat perquè parla de l'intent de pronunciament de Jaca contra Alfons XIII i a favor de la república i que acabà amb l'afusallament dels capitans Galán i García Hernández. És una d'aquelles portades avantguardistes que es van fer els anys 30. Una mica enfarfagada perquè barreja diversos elements però contrasta amb tot el que es publicava a l'època.
Hola, he investigat una mica sobre la sublevació de Jaca i m'havia trobat que aquesta coberta s'atribuia als esculptor i activista àcrata Ramón Acín, d'Osca que també va estar implicar en la trama civil de la sublevació. El disseny s'asembla a altres de l'autor. El picoleto que hi ha a primer terme és el que s'emporta detingut al capità del darrere, un dels afusellats. Molt bo el blog. Felicitats Enrique
Enrique, Gràcies per l'aportació de l'atribució. Nosaltres li hem donat l'atribució a Santiago Pelegrín a partir del llibre d'Andrés Trapiello "Imprenta moderna. Tipografía y literatura en España, 1874-2005". València, Campgràfic, 2006. Quan vaig mirar en el llibre original on posava que era de Santiago Pelegrín en el llibre vaig veure no hi constava. Així doncs, incorporem les teves dades. Si tens alguna bibliografia que ho refermi t'ho agraïrem per ser més exacte. Gràcies per tot i si tens algun element que pugui ser ocasió de donació virtual... s'agraïrà.
Hola, Galderich vaig veure al llibre de Trapiello l'atribució a Pelegrín, i hi ha alguna menció en altres webs, potser beuen de la mateixa font. Jo vaig escriure un llibre sobre la República a Jaca i parlava d'aquest tema i comparava aquesta coberta amb el disseny que va fer el Ramón Acín per a un setmanari republicà que es va publicar a Jaca pocs mesos desprès de la sublevació. A veure si trobo una imatge d'aquesta capçalera i la penjo. Salutacions
Hola, Yo soy André Cárdenas Campos, brasileño, nieto de Isabel Cárdenas, hija de Fernando Cárdenas. Por lo tanto soy bisnieto de Fernando Cárdenas. Escribo este mail porque he entrado en esto sítio veo que mencionas la Sublevación de Jaca. Creo que mi bisabuelo participó activamente del movimiento sindical y huelguístico de apoyo a la sublevación en 1930. Primeramiente, deseo congratularte por el sítio y decirle que me quedo emocionado. En Brasil no tengo acceso a documientos que me recuerden de mis origenes, o a libros que detallen la historia del intento de mi bisabuelo i sus compañeros. Tengo algunas paginas de periodicos acerca de la viaje que mi bisabuelo hizo para Uruguay en 1933, pero me gustaria mucho cualqueres documientos acerca del motivo de la viaje, si el vino huyendo o no. Creo que tienen acceso a algunos documientos que pueden servirme en mi intento de resgatar la memoria de mi familia.
JC, Yo también estoy convencido que es de Pelegrín y por esto en el título consta su autoría. Hace poco estuve revisando la obra de Acín y estilísticamente no tenía nada que ver con esta portada.
oi que hi surt un picoleto? molt clarificadora no és :P
ResponEliminaUn picoleto amb nas de pallasso, però aquest no fa cap gràcia.
ResponEliminaI tant que hi ha un picoleto amb nas de pallasso!
ResponEliminaÉs una obra publicada a París en plena clandestinitat perquè parla de l'intent de pronunciament de Jaca contra Alfons XIII i a favor de la república i que acabà amb l'afusallament dels capitans Galán i García Hernández.
És una d'aquelles portades avantguardistes que es van fer els anys 30.
Una mica enfarfagada perquè barreja diversos elements però contrasta amb tot el que es publicava a l'època.
Un picoleto amb traces de constructivisme rus.
ResponEliminaHola,
ResponEliminahe investigat una mica sobre la sublevació de Jaca i m'havia trobat que aquesta coberta s'atribuia als esculptor i activista àcrata Ramón Acín, d'Osca que també va estar implicar en la trama civil de la sublevació. El disseny s'asembla a altres de l'autor.
El picoleto que hi ha a primer terme és el que s'emporta detingut al capità del darrere, un dels afusellats.
Molt bo el blog. Felicitats
Enrique
Enrique,
ResponEliminaGràcies per l'aportació de l'atribució. Nosaltres li hem donat l'atribució a Santiago Pelegrín a partir del llibre d'Andrés Trapiello "Imprenta moderna. Tipografía y literatura en España, 1874-2005". València, Campgràfic, 2006.
Quan vaig mirar en el llibre original on posava que era de Santiago Pelegrín en el llibre vaig veure no hi constava. Així doncs, incorporem les teves dades. Si tens alguna bibliografia que ho refermi t'ho agraïrem per ser més exacte.
Gràcies per tot i si tens algun element que pugui ser ocasió de donació virtual... s'agraïrà.
Hola, Galderich
ResponEliminavaig veure al llibre de Trapiello l'atribució a Pelegrín, i hi ha alguna menció en altres webs, potser beuen de la mateixa font.
Jo vaig escriure un llibre sobre la República a Jaca i parlava d'aquest tema i comparava aquesta coberta amb el disseny que va fer el Ramón Acín per a un setmanari republicà que es va publicar a Jaca pocs mesos desprès de la sublevació. A veure si trobo una imatge d'aquesta capçalera i la penjo.
Salutacions
Enrique, quan ho tinguis m'agradaria que ens ho passessis. Per cert, quin llibre vas fer que el buscaré?
ResponEliminaHola,
ResponEliminaYo soy André Cárdenas Campos, brasileño, nieto de Isabel Cárdenas, hija de Fernando Cárdenas. Por lo tanto soy bisnieto de Fernando Cárdenas.
Escribo este mail porque he entrado en esto sítio veo que mencionas la Sublevación de Jaca. Creo que mi bisabuelo participó activamente del movimiento sindical y huelguístico de apoyo a la sublevación en 1930.
Primeramiente, deseo congratularte por el sítio y decirle que me quedo emocionado.
En Brasil no tengo acceso a documientos que me recuerden de mis origenes, o a libros que detallen la historia del intento de mi bisabuelo i sus compañeros.
Tengo algunas paginas de periodicos acerca de la viaje que mi bisabuelo hizo para Uruguay en 1933, pero me gustaria mucho cualqueres documientos acerca del motivo de la viaje, si el vino huyendo o no.
Creo que tienen acceso a algunos documientos que pueden servirme en mi intento de resgatar la memoria de mi familia.
Puedes ayudarme?
André,
ResponEliminaTe envio un correo intentado contestar tus dudas.
Un abrazo.
Es de Pelegrín.
ResponEliminaJC
JC,
ResponEliminaYo también estoy convencido que es de Pelegrín y por esto en el título consta su autoría. Hace poco estuve revisando la obra de Acín y estilísticamente no tenía nada que ver con esta portada.