dimecres, 16 de desembre del 2009

OFRENDA TRÁGICA

Il·lustració de Bocquet.
Setmanari ALGO, no. 69, 19 de juliol de 1930.


10 comentaris:

  1. Cada vegada em faig més creus que això sigui un "Semanario de buen humor", amb la de barbaritats que posen en portada!

    ResponElimina
  2. Jo crec que hauríem de veure les pàgines interiors... potser hi veiem el tema de l'humor!

    ResponElimina
  3. els cocodrils semblen contents :S vaja, com a mínim algú n'està ... ja callo ja callo :P

    ResponElimina
  4. Que excitant. . . . ! A mi també m'agradaria saber a quin tipus d'humor es referien. Cal reconèixer que ara passats un bon grapat d'anys, nosaltres en fem de conyeta! Seria premonició de blocs futurs!

    ResponElimina
  5. Si això era humor, crec que deu ser el bon humor negre que m'agrada... Humor per a cocodrils, suposo, ja que el tipus del turbant sembla que està passant una mala estona. Excepte en el cas que sigui un massoquista radical.

    ResponElimina
  6. Allau i Galderich, us asseguro que l'interior continúa la línia de "divulgació científica" de la portada amb textos i imatges d'allò més "humorístic". Això sí, res tan currat com les portades de Bocquet.

    ResponElimina
  7. Clídice, ara que ho dius, fins i tot el de la dreta sembla que tingui una mica cara de psicòpata.

    ResponElimina
  8. Lluís, em sembla que l'humor d'ALGO no era ni tan sols negre, sinó producte de la ignorància que hi havia respecte als altres continents. Com que ni els mateixos redactors ni dibuixants tenien massa idea, era qüestió de posar-ho tot ben exòtic i ben macabre, per atreure l'atenció del lector.

    ResponElimina
  9. Bamboo, mira que dir "què excitant!"... encara et veig a primera fila del Ganges, picada per la curiositat per veure què feien els cocodrils.

    ResponElimina
  10. Que no home, si jo el que faria seria donar cops de canya als cocodrils!
    Al circ romà i les curses de braus, tampoc mai he anat, tot i que no els prohibiria, sempre que no sacrifiquessin animals "racionals". Quins ho són i quins no?

    ResponElimina