dimecres, 2 de desembre del 2009

UN VEHÍCULO PARA IR A LA LUNA

Il·lustració d'autor desconegut (probablement Bocquet).
Setmanari ALGO, número 73, 15 d'agost de 1930.

14 comentaris:

  1. Però si això és la bomba del Liceu!

    ResponElimina
  2. Però us heu ficat que el làser connectat a la bomba del Liceu va dirigit a la capital del Reino??? És aquesta la primera mostra de terrorisme high-tech antimadridista?

    ResponElimina
  3. Són a la lluna de València? i el vestit no és d'escafandristme?

    ResponElimina
  4. hehehe! A mi m'ha fet gràcia el peu: "aerocicleta"?? Ves a saber a què es referien! 30 cèntims, 56 pàgines... era gaire car?

    ResponElimina
  5. Tants anys estudiant per fer d'astronauta, i al final acaben fent la rateta.

    ResponElimina
  6. Galderich, no facis conya, que aquesta bola va ser un del prototips que es van proposar com a nau per anar ala Lluna per part de la NASA.

    ResponElimina
  7. Clídice, qui t'ha dit a tu que és un laser? Això pràcticament no es coneixia. És una bombeta gegant (fixat en la forma de l'artefacte) accionada amb l'energia de la nau, a la qual està connectada.

    ResponElimina
  8. SM, s'emporta la capital i tota la comunidad de Madrid, amb l'Esperanza Aguirre inclosa.

    ResponElimina
  9. doncs molta idea de com funcionen els fotons no tenia el dibuixant eh! :P

    ResponElimina
  10. Bamboo, per a mi el millor és el vestit, que efectivament és de submarinista de l'època. I també m'agrada molt el cable que connecta l'escafandra amb el focus. Quina misteriosa funció devia de tenir?

    ResponElimina
  11. Núr, l'aerocicleta era una bicicleta que volava a base de pedals. Tu t'hi asseies, començaves a pedalar, i la bici s'enlairava. Una interessant idea que possiblement li hauria agradat molt al professor Franz de Copenhague.

    ResponElimina
  12. Carles, a mi aquests eren els astronautes que m'agradaven. Els d'ara tenen poca gràcia, i això per no parlar de les naus espacials. El LEM amb que es va arribar a la Lluna no tenia cap encant, i menys si el compares amb el d'aquesta portada, que per cert també s'assembla al que surt a la pel·li que aquí es va titular "La gran sorpresa", dirigida per Nathan Juran i amb efectes especials del gran Harryhausen.

    ResponElimina
  13. Clídice, què parles de fotons? No tens ni idea, com es nota que no has estat mai astronauta!

    ResponElimina