dilluns, 14 de desembre del 2009

VIAJES MORROCOTUDOS EN BUSCA DEL TRIFINUS MELANCOLICUS

Il·lustració de Xaudaró.
Text de Juan Pérez Zúñiga.
Editorial Biblioteca Nueva, Madrid, 1941.









7 comentaris:

  1. sempre m'ha flipat aquesta paraula "morrocotudo", és molt mastegable :P

    ResponElimina
  2. A l'Hergé per menys d'això el van titllar de racista... M'encanten les il·lustracions políticament incorrectes i sense complexes!

    ResponElimina
  3. Havia vist coses d'aquest Xauradó, boníssim!

    ResponElimina
  4. La portada molt guapa però, que és el Trifinus melancolicus?

    ResponElimina
  5. El milloret d'aquest llibre són les il·lustracions del Xaudaró, però el text no està gens malament, amb un sentit de l'humor esbojarrat i força naïf. El Trifinus melancolicus no és més que l'excusa per iniciar un viatge que no se sap quan acabarà, ja que els dos protagonsites -que són els mateixos autors- es van embolicant aquí i allà en divertides aventures que en realitat no guarden cap relació amb el Trifinus.

    ResponElimina
  6. No me lo puedo creer. Durante muchísimos años escuché en casa la expresión "Trifinus Melancolicus" La repetía un tío abuelo mío, muy aficionado a las plantas medicinales, que cuando iba al monte decía: "me voy en busca del Trifinus Melancolicus" Ahora entiendo que leyó este libro en su juventud y se le quedó en la mente lo del Trifinus Melancolicus, ja ja. Voy a ver si lo encuentro publicado por ahí.

    ResponElimina
  7. Ha, ha... a mi lo que me recordaba era lo de Morrocotudo, expresión que se utilizaba para referirse a alguna cosa muy buena!

    ResponElimina